VÄLKOMMEN TILL OSS PÅ FORMMAX. VI STÖDJER DITT BYGGE!

Ledande leverantör till byggsektorn av marknadens säkraste, smartaste och smidigaste monteringsstöd.

Vår historia

Formmax bildades 2012 av Mats Hamrén, Tommy Olsson och Rolf Hillberg. Då köpte vi loss verksamheten och produkterna från Hünnebeck. Vi hade alla tre arbetat för det tyska företaget under många år och skaffat oss en gedigen kompetens både av material och marknad. Hünnebeck var kända för sin goda kvalitet och vi fortsätter i samma anda. Därför jobbar vi kontinuerligt med såväl kunder som leverantörer för att ständigt utveckla både produkterna och säkerheten. Vi vågar påstå att vårt produktsortiment är unikt för marknaden. Den feedback vi får från våra kunder bekräftar detta: ”Kompetenta, smidiga, pålitliga”. Idag omsätter Formmax över 40 miljoner och är i ständig tillväxt. Allt fler, även utanför Sveriges gränser upptäcker fördelarna med våra produkter och tjänster. Läs mer på vår tidslinje.

Våra produkter

Våra moderna och tillförlitliga monteringsstöd och tillhörande produkter för betongprefab-montage stödjer och skapar säkerhet och smidighet i byggprocessen. Alla våra produkter finns beskrivna i detalj här på hemsidan. De används vid stora och små byggen över hela Sverige. Några exempel är nya Karolinska Sjukhuset, Friends Arena och ombyggnaden av Mobilia i Malmö.

Våra tjänster

Våra tjänster stödjer, skapar kunskap och kompetens i byggprocessen. Vi erbjuder utbildning, rådgivning, beräkning och djuplodade konsulttjänster under hela projektet. Till var och en av våra produkter finns omfattande men lättförståelig dokumentation. Vi jobbar ständigt med att utveckla användbarheten av vårt material både med kurser och skrivet material (tillgängliga både på webb och i pappersform).

Vårt arbetssätt

Säkerhet ute på byggplatserna där våra produkter används är alltid nummer ETT för oss! Men vi vill också bidra till att förenkla och förkorta byggtider och därmed skapa en bättre byggekonomi. Kvalitetskraven gäller i varje led. Det är lika viktigt att ge lösningsfokuserad återkoppling till en kund – oftast snabbt, ibland en ”brandkårsutryckning” – som att vårt lager sköts minutiöst med korrekta leveranser. Inget företag är starkare än sin svagaste länk – det är en devis vi tror på och lever efter varje arbetsdag.

Vår vision

Vi är ett modernt och kommunikativt företag som strävar efter att leverera högsta kvalitet både vad gäller produkter och tjänster. Stora byggprojekt är enorma utmaningar där många aktörer samsas, ibland på ojämlika villkor. Med kunskap, utbildning och marknadens säkraste material inom vårt segment vill vi bidra till en tryggare arbetsmiljö både för den enskilde byggarbetaren och den stora entreprenören.