VÅRA MEDARBETARE – VÅR STORA TILLGÅNG TILL FRAMGÅNG

 Utan våra medarbetare och deras olika personligheter skulle vårt företag vara så mycket fattigare. Att alla trivs och har en bra arbetsmiljö är A och O för oss. Vi på Formmax har alltid haft ambitionen att ha en sund syn på människan och samhället. Att bidra till olika organisationer som jobbar med välgörande projekt har alltid legat oss varmt om hjärtat. Nu vill vi, i samband med vårt 10-årsjubileum, belysa och uppmärksamma psykisk ohälsa och skapa engagemang i dessa frågor. Vi stödjer inte bara ditt bygge utan vi stödjer även organisationen MIND.

VI UTMANAR ER - VI HAR STARTAT EN INSAMLING

Vi har valt att starta insamling till förmån för Mind som arbetar med att förebygga, hjälpa och sprida kunskap om psykisk ohälsa och självmord. Vi vill utmana er alla, kollegor, affärskontakter, samarbetspartners och kunder att slänga in 1 krona eller mer till insamlingen. Ni får gärna dela i era sociala medier eller internt att ni bidragit till denna insamling, så att det ger ringar på vattnet. 

PSYKISK OHÄLSA
Visste du att tre av fyra har erfarenhet av psykisk ohälsa. Trots att det är så vanligt finns fortfarande mycket stigma och fördomar förknippade med psykisk ohälsa och det vill vi vara med och förändra. 

ARBETSLIVET
Psykisk ohälsa – som ångest, depression, stress och utmattning – har under senare år blivit den vanligaste orsaken till sjukfrånvaro i Sverige och leder ofta till långa sjukskrivningar. Det finns därför ett stort behov av kunskap om insatser för att förebygga psykisk ohälsa i arbetslivet. 

VIKTIGT!
Som arbetsgivare har vi, och du det yttersta ansvaret för arbetsmiljön men du behöver inte lösa alla problem själv. Ta hjälp av din arbetsgivarorganisation, företagshälsovård, Arbetsmiljöverket eller någon annan med adekvat kompetens.

STÖTTE-FRÅGOR TILL FIKARASTEN

Vi har kikat på organisationen MIND och deras arbete och utifrån detta tagit fram några enkla frågor eller påståenden, som kan hjälpa till att börja prata om psykisk hälsa- och ohälsa, vid fikat. Ladda ner STÖTTE-FRÅGORNA och skriv ut. Ta er tid att prata om psykisk hälsa- och ohälsa och vad det kan betyda och hur ni kan förebygga det på just er arbetsplats.

DELAR  UT STÖTTE-LÅDOR

Vi har tagit fram en låda full med STÖTTE-KAKOR. I lådan ligger det ett STÖTTE-KORT som sätter många frågor i spinn kring psykisk hälsa. Vi kommer under kommande månader att skicka ut STÖTTE-LÅDOR till våra kunder.

VÅR HISTORIA I EN TIDSLINJE

Läsa om vår historia i korthet, några anekdoter och diverse milstolpar som vi samlat i en tidslinje.

VI HAR STARTAT EN INSAMLING TILL MIND

Vi stödjer inte bara ditt bygge utan vi stödjer även MIND. Vi har valt att starta en egen insamling till förmån för Mind som arbetar med att förebygga, hjälpa och sprida kunskap om psykisk ohälsa och självmord. Vi vill utmana er alla, kollegor, affärskontakter, samarbetspartners och kunder att bidra till insamlingen, som pågår fram till den 31 december 2022.

MIND

MIND är en ideell förening som arbetar med medmänskliga samtal, kunskapsspridning och påverkansarbete vill vi minska stigma och skam kring psykisk ohälsa och öka förutsättningarna för psykiskt välbefinnande för alla. Mind driver tre samtalslinjer och även Självmordschatten (Öppet dygnet runt, årets alla dagar).

Självmordslinjen: 90 101
Föräldralinjen: 020-85 20 00
Äldrelinjen: 020-22 22 33
Självmordschatten: LÄNK
Övriga kontakter: LÄNK

 

Här kan du läsa om vår historia i korthet. Vi glädjer oss åt vår utveckling och positiva trend i företagandet. Vi är ett modernt och kommunikativt företag som strävar efter att leverera högsta kvalitet både vad gäller produkter, tjänster och service.

2012
2012

PÅ SPÅRET

”Ni är något stort på spåren”

Hünnebeck väljer att lägga ner sin verksamhet i Sverige. Vi däremot ser en fantastisk möjlighet för oss att starta vår egen verksamhet. Den 18 april köpte vi loss allt material från Hünnebeck och Formmax startade sin verksamhet. Vi började med att fakturera då Hünnebecks "gamla" kunder nu var våra kunder. Vår nya logo ersatte Hünnebecks och därmed startade vår historia:)

2012

I April 2012 grundas Formmax AB av Mats Hamrén, Tommy Olsson och Rolf Hillberg.

Vår inriktning och strategi är att Formmax AB ska verka som en solid leverantör av hyr-material inom prefabmontage till den svenska byggindustrin. Vi lägger stort fokus på säkerhet och personlig och engagerande service.

2012

Ett exklusivt avtal med Hünnebeck tecknas…

och därmed bygger vi vårt första hyr-lager i tegelbrukets lokaler i Hallsberg där vi också har vårt huvudkontor. Ett säljkontor i Stockholm inrättas. Logotyp och hemsida produceras.

2012

13 Augusti 2012

500 leveranser

Vår första leverans gick ut den 18 April 2012. Totalt under hela 2012 hade vi lovande 845 leveranser.
2012

Projekt 2012

De första leveranserna går till projekt som Friends Arena och Nya Karolinska.
Andra projekt: Nötöbron (Åland), Umeå Kulturhus, Kv. Tennet (Göteborg), Swedbank HK (Sundbyberg), Arenahotellet (Solna), Galleria Boulevard (Kristianstad), Biltema (Skellefteå), Mobilia (Malmö)

2013
2013

Vi stärker organisationen …

...inom både lagerstyrning och administration. Bland produktnyheterna märks L21-stämptorn och demontagebandet. Vi börjar också att samla våra användningsriktlinjer i Formmax-pärmar vilket underlättar att hålla ihop informationen ute på byggena.

2013

Projekt 2013

Mall of Scandinavia samt flera Biltemabutiker.
Fler projekt: Mälarenergi (Västerås), Akademiska hus (Uppsala), Max Lab IV (Lund), Malmö Universitet, Kv. Lejonet (Södertälje), Djurgårdsstaden Stockholm

2013

20 Februari 2013

1 000 leveranser

Total levererade vi 988 st ordrar under 2013.
2014
2014

ÄNGLAVAKT

"Affärsänglarna kom”

Sara och Bengt klev in som affärsänglar och säkrade upp vår framtid så att vi kunde utveckla både verksamheten och affären för ta nästa steg.

2014

En av de stora nyheterna 2014..

... är att vi utökar vår hyrpark med systemet Alu-Up. Vi blir än mer kompletta och konkurrensstarka som leverantör till olika byggprojekt i Sverige. Hyresparken blir allt större och vi ökar lagerytorna. Stockholmskontoret flyttas till större lokaler i Tyresö.

2014

Projekt 2014

Galleria i Kristianstad, Arenahotellet i Malmö samt inte minst, lagerlokaler vid Box Whiskeydestilleri.
Fler projekt; Sundbybergs Simhall, Max Lab IV (Lund), Malmö Universitetet, Biltema Järfälla Biomedicum (Solna), Koksverket SSAB (Luleå)

2014

25 Februari 2014

2 000 leveranser

Totalt 1 121 st leveranser under 2014.

 

2015
2015

0 är det bästa

”Skuldfria och ny styrelse”

3 år efter vår uppstart kunde vi göra oss skuldfria, det var en fantastisk känsla, framförallt eftersom vi från start visste att det var en bra affär. Detta år tillsatte vi även en extern styrelse som en del i vår utveckling.

2015

21 januari 2015

3 000 leveranser

Totalt antal under 2015 var 1 354 st.
2015

Projekt 2015

Pyramiden, Biomedicum och Gallerian i Stockholm.
Övriga projekt: Kv. Möllevången (Lund), Kv. Isbanan (Helsingborg), Ystad Arena, Bro Galoppbana, Torsplan (Stockholm), Olympia Arena (Helsingborg), Pyramiden, SEB (Solna), Stribrua över Glomma (Alvdal, Norge)

2015

Vi utvecklar satsningen på Alu-Up systemet…

...och presenterar fördelarna med Alu-Up som balkongtorn. Vi börjar letar nya lokaler till vår nu starkt växande verksamhet. Både större lageryta och större kontor är aktuellt.

2015

7 September 2015

4 000 leveranser

Totalt antal leveranser under 2015 var 1 354 st.
2016
2016

MOT STADEN

”Vi flyttade till stan”

Från uppstarten 2012 hyrde vi in oss hos en konkurrent i Kumla, året 2016 tog vi steget och flyttade till Örebro. Adress är Maskingatan 6, där vi har vårt huvudkontor idag och ett av våra lager.
2016

9 Augusti 2016

5 000 leveranser

Totalt under 2016 levererades 1 149 ordrar.
2016

Projekt 2016

Hagastaden i Stockholm förutom Kvarnholmen i Nacka och Sockerkokaren i Lund.
Övriga projekt: Akademiska sjukhuset (Uppsala), Lorensborgsskolan (Malmö), SCA, Östrand (Timrå), Danderyd Sjukhus, Djurgårdstaden (Stockholm), Friggagatan (Göteborg), Elektroskandia (Örebro)

2016

Vi flyttar vårt huvudkontor…

...och lager till Maskingatan i Örebro. Här får vi både större och bättre kontor/lager, personalutrymmena är också bättre anpassade för vår typ av verksamhet. Hemsidan byggs om för bättre funktionalitet och ökad kundanpassning. Under året utökar vi hyrparken ytterligare med traditionella stålstämp och träbalkar med tillbehör.

2017
2017

GOA GUBBAR

”Vi anställde egna gubbar”

Fram till den här punkten hyrde vi lagerpersonal men 2017 var Formmax redo att anställa egna gubbar, sagt och gjort, en ny laguppställning framträdde.
2017

30 April 2017

6 000 leveranser

Totalt under 2017 gick 1 364 st leveranser ut till våra kunder.
2017

Projekt 2017

Max Labb i Lund och ett stort bostadsprojekt i Årsta.
Övriga projekt: Sockerkokaregatan, bostäder (Lund), Volvo GTO (Umeå), Mörby centrum (Danderyd), Grow Hotel (Solna), Aggarps skola (Svedala), Analysen (Stockholm), Storsjöteatern (Östersund)

2017

Förstärkningar på många plan

I vårt arbete för säkrare byggen, lanserar vi vår egna ”låga” näthäck - Formmaxhäcken som ersätter den vanliga lastpallar med krage. En nyhet för året är att vi nu leverera material inom olika plattbärlagsprojekt.

Lagom till årsskiftet 2017/2018 är det också dags för en av grundarna, Tommy Olsson, att gå i pension. Kenth Roos är redan på plats för att ersätta honom. Organisationen förstärks också med nya anställningar inom; försäljning, teknik, lagerstyrning och lagerarbete.

2018
2018

KNACK, KNACK

”Året vi knackade dörr”

Förr oss var 2018 ett strategiskt viktigt år då vårt lager i SYD etablerades. Vårt mål var att ingen skåning skulle missa vår etablering. Sagt och gjort, operation dörrknackning drog igång i hela Skåne.
2018

6 Ferbruari 2018

7 000 leveranser

Totalt under 2018 hade vi 1 420 st leveranser.
2018

Projekt 2018

Vi får en stororder till Geelys nya teknikanläggning i Göteborg.
Övriga projekt: Linnegatan (Halmstad) Heliosgatan, bostäder (Stockholm), Barkaby, bostäder (Järfälla), Greta Arwidssons väg (Stockholm), St. Görans sjukhus (Stockholm), Gällivare Sjukhus, Örtofta, etapp 1, Kv. Fenix, bostäder (Karlstad), Bollgatan, arena (Växjö), Selma Lagerlöfs Torg(Göteborg)

2018

Nytt lager

Nu etablerar vi oss med ett eget lager i Skåne, Staffanstorp. Ansvarig i region Syd blir våra nya medarbetare Calle Dahlerus och redan från starten märker vi att det är något som våra kunder uppskattar.

För första gången är vi med på Nordbygg där vi ser att många är intresserade av Alu-Up systemet. Flera längder på ramar till Alu-Up tillkommer under året.

2018

23 Oktober 2018

8 000 leveranser

Totalt under 2018 – 1 420 st leveranser.
2019
2019

Bra ambitioner

”Saker börjar sitta”

Det tar tid och kräver tålamod att bygga ett välmående företag och samtidigt ha fokus på människorna som arbetar hos oss. Vår ambition har alltid varit att ha en sund syn på företagandet. Andra året i rad som vi ökade ekonomiskt. P.S Svevik knackade på

2019

7 Augusti 2019

9 000 leveranser

Totalt under 2019 – 1 481 st leveranser.
2019

Projekt 2019

Platinan i Göteborg.
Övriga projekt: IKEA (Kållered), Norrlands Universitetssjukhus (Umeå), Dormy (Örebro), Hotell (Arlanda), Bronsåldersgatan (Malmö), Badhus (Köping), Infanteriet (Helsingborg), Geely kontor (Göteborg)

2019

Mer kompletta

För att bli mer kompletta i våra plattbärlagsprojekt tar vi bland annat in grindar till stålstämp i hyresparken. Årets julgåva går till Non violence art project.

2020
2020

Nya tider

”Vad hände nu?”

Formmax får nya ägare i forma av Svevik. Inget förändras i driften eller i personalgruppen utan vi tuffar på mot nya gemensamma mål. Starkare än någonsin.

2020

6 Mars 2020

10 000 leveranser

Totalt under 2020 – 1 427 leveranser.
2020

Projekt 2020

Poolen i Solna, Citygate och  Liseberg hotell i Göteborg samt Aqua kontor i Malmö.
Övriga projekt; Mejerivägen (Vimmerby), Obbola (Umeå), Forskaren (Eskilstuna), Kv. Nattugglan, bostäder (Stockholm), Sliglager (Svappavaara),  KV9, Bostäder (Kiruna), Poolen (Solna), Fängelse (Hall), Sävenäs bostäder (Göteborg)

2021
2021

LIKA FÖR ALLA

”Coronapandemi”

2021

Man vill inte hamna i klistret

”1 miljon dekaler - har vi tappat det?”

Sedan starten 2012 har vi beslutsamt jobbat med att vår kommunikation ska vara just det - kommunikativ. Vi har bland annat märkt upp alla våra produkter med klisterdekaler för att tydligt synas på byggen och arbetsplatser där våra produkter finns. Vi nådde miljonvallen 2021 - vi hade då märkt upp olika produkter med 1 miljon klisterdekaler.

2021

Ny Ägare

Svevik Industri AB blir ny huvudägare i Formmax. Sammanslagningen innebär att Formmax AB kommer fortsätta att utvecklas som en solid leverantör av hyr-material inom prefabmontage till den svenska byggindustrin. Vi ser stora möjligheter till nya intressanta kliv i vår verksamhet. Fler stora projekt görs med trästomme därför har vi i år tagit fram ett anpassat limträfäste för att möta nya behov. Läs mer om Svevikindustri här.

NYTT LIMTRÄFÄSTE

Fler stora projekt görs med trästomme därför har vi i år tagit fram ett anpassat limträfäste för att möta nya behov.

2021

4 Maj 2021

11 000 leveranser

 

2021

Projekt 2021

Draken hotell, Göteborg
Övriga projekt; Badhus (Kristianstad), IT-huset (Örebro), Björkhaga bostäder (Stockholm), Sahlgrenska sjukhuset (Göteborg), Biltema (Kristianstad), Fängelse (Sala)

2022
2022

HIPP HIPP

”Vi fyller 10 år”

VÅRA MEDARBETARE – VÅR STORA TILLGÅNG TILL FRAMGÅNG - Utan våra medarbetare och deras olika personligheter skulle vårt företag vara så mycket fattigare. Att alla trivs och har en bra arbetsmiljö är A och O för oss. Vi på Formmax har alltid haft ambitionen att ha en sund syn på människan och samhället. Att bidra till olika organisationen som jobbar med välgörande projekt har alltid legat oss varmt om hjärtat. Nu vill vi, i samband med vårt 10-årsjubileum, belysa och uppmärksamma psykisk ohälsa och skapa engagemang i dessa frågor. Vi stödjer inte bara ditt bygge utan vi stödjer även organisationen MIND.